شرکت سهامی یکی از مهم ترین شرکت های تاثیرگذار در اقتصاد کشور است که به اتکاء سرمایه های تسهیم شده فعالیت اقتصادی خود را رونق می دهد. ماده 1 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/ 12/ 1347 شرکت سهامی را چنین تعریف کرده است :

 

" شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آن هاست".

شرکت سهامی بر دو نوع است : سهامی عام و سهامی خاص.

شرکت سهامی عام شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده است. سرمایه ای که موسسین آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین کرده اند. شرکت سهامی کامل ترین نوع از شرکت های سرمایه ای است که شرکا در آن صاحبان سهام یا سهامداران نامیده می شوند.

اصولاَ شرکت های سهامی عام، جهت سرمایه گذاری های عظیم ایجاد می گردند. چون این قبیل شرکت ها نیاز به سرمایه زیاد دارند و سرمایه های کوچک هرگز کفاف مخارج این گونه سرمایه گذاری ها را نمی دهند. معمولاَ شرکت های سهامی عام می توانند با صدور اوراق بهادار از قبیل سهام یا اوراق قرضه سرمایه لازم را از پس اندازهای مردم یا بعضی از سازمان ها، بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری فراهم نمایند.

اوراق بهادار مذکور به آسانی قابل نقل و انتقال است. پس انداز کنندگان با تقبل خطر مالی کمتری ( در حدود مبلغ اسمی ) اطمینان دارند که هر وقت که بخواهند می توانند اوراق بهادار مذکور را خریداری و سپس آن ها را به دیگری انتقال دهند و یا در بازار بورس به فروش برسانند.

باید به این مطلب توجه داشت که جمع آوری پس اندازهای کوچک مردم و سرمایه گذاری با آن ها در واحدهای تولیدی ، موجب توسعه اقتصادی کشور و تقلیل تورم ، افزایش درآمد ملی و بالاخره بهبود زندگی طبقات کم درآمد جامعه می گردد. اقدام به چنین کاری از توان یک یا چند نفر خارج خواهد بود.

 

نکات کلیدی در ثبت شرکت سهامی عام

1- تعداد سهامداران شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر است.

2- تعداد مدیران ( هیئت مدیره ) شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر است.

3- سرمایه شرکت سهامی عام حداقل پنج میلیون ریال است.

4- سرمایه شرکت توسط موسسین و عموم مردم تامین می شود.

5- سهم سرمایه موسسین نباید از 20% سرمایه شرکت کمتر باشد.

6- سی و پنج درصد از مبلغ مذکور باید به صورت نقدی توسط موسسین تامین و در حسابی تحت عنوان " شرکت سهامی عام در شرف تاسیس " نزد یکی از بانک ها سپرده شود.

7- شیوه های اداره آن کامل است و مقررات قابل توجهی راجع به نحوه اداره و شیوه مدیریت و اخذ تصمیم نسبت بدان وضع شده است .

8- در تصمیم گیری برای اداره این شرکت ، رای اکثریت ملاک است. و منظور از اکثریت نیز اکثریت سرمایه است ، یعنی عده ای از شرکاء که بیش از نصف سرمایه شرکت را دارا باشند ولو آنکه از لحاظ عددی این شرکاء در اکثریت نباشند. بنابراین شیوه اخذ تصمیم در این شرکت بسیار ساده و سریع است.

9- مبلغ اسمی هر سهم در شرکت سهامی عام نباید از ده هزار ریال بیشتر باشد.

10- انتقال سهام در شرکت سهامی عام ، بدون نیاز به موافقت سایر سهامداران انجام می شود.

11- سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بورس می باشد.

12- شرکت های سهامی عام قادر به انتشار اوراق قرضه می باشند.

 

اقداماتی که جهت تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام می بایست انجام گیرد عبارت است از :

– اخذ اظهارنامه مربوط به ثبت شرکت از اداره ثبت شرکت ها و تنظیم مندرجات آن بر اساس ماده 7 ل. ا. ق. ت با قید تاریخ و امضاء کلیه موسسان

– تهیه و تنظیم طرح مقدماتی اساسنامه شرکت

– تهیه و تنظیم طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام شرکت که به امضاء کلیه موسسان رسیده باشد.

–  همان طور که گفته شد، موسسان باید حداقل 20% سرمایه شرکت را خود تعهد نماید و لااقل 35% از مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت سهامی در شرف تاسیس نزد یکی از بانک ها سپرده، آنگاه گواهینامه مبلغ تعهد شده را از بانک مربوطه دریافت کنند.

– تسلیم و ارائه اظهارنامه به انضمام مدارک فوق

– انتشار طرح اعلامیه پذیره نویسی در رومه کثیرالانتشار که آگهی های شرکت را تا قبل از مجمع عمومی موسسین منتشر می کنند.

پس از انجام تشریفات فوق و گذشت مهلت پذیره نویسی و یا در صورتی که مهلت تمدید شده باشد، بعد از انقضاء مدت تمدید شده، موسسان حداکثر تا یک ماه تعهدات پذیره نویسان را رسیدگی می کنند و پس از احراز اینکه تمام سرمایه شرکت به طور صحیح تعهد گردیده اقلاَ 35% آن پرداخت شده است، تعداد سهام هر یک از تعهد کنندگان را تعیین و مجمع عمومی موسسین را به تشکیل جلسه دعوت می کنند. مجمع پس از رسیدگی و احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و شور در مورد اساسنامه و تصویب آن، اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می کند. مدیران و بازرسان باید کتباَ قبول سمت نمایند و از این تاریخ شرکت سهامی تشکیل شده محسوب می شود و اساسنامه مصوب به انضمام صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و اعلامیه قبولی مدیران و بازرسان جهت ثبت شرکت به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم می شود.


کامپیوتریا شرکت ,سهامی ,سرمایه ,عام ,سهام ,های ,شرکت سهامی ,سهامی عام ,سرمایه شرکت ,ثبت شرکت ,شرکت های ,مجمع عمومی موسسین ,اعلامیه پذیره نویسی ,اوراق بهادار مذکورمنبع

منظور از خصیصه استقلال مارک پس از ثبت علامت تجاری چیست ؟

لزوم ثبت شرکت خارجی، شعبه و نمایندگی در قانون ثبت شرکت ها

ثبت شرکت تعاونی کار و عمران شهری

اختیارات مدیران شرکت بامسئولیت محدود

ثبت برند نان صنعتی

نحوه استقراض شرکت سهامی عام

استقلال شرکت تجاری و محدودیت مسئولیت شرکا

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

سفارش آنلاین ترازو دیجیتال تخفیف تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. راه های ساده برای کم کردن وزن خود غمم دفتر خدماتی و نظافتی اصفهان قیمت انجام بازسازی ساختمان پذیرش دانشجو در روسیه سلنا چت.سولینا چت.نیلی چت تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد.